Mauritus este un magnet pentru ROMÂNI, TENDINTE nr.114

KIEKER: ”Berlinul se află în Top 3 !”
”25 de milioane de nopți de cazare. Peste 10,8 milioane de vizitatori au consumat anul trecut atracțiile Berlinului. Noul record turistic a urcat metropola germană în primele 3 destinații europene, după Londra și Paris. Este o performanță pe care ne-am propus să o depășim pentru că orașul nostru are un mare potențial economic, cultural și istoric” – a declarat Burkhard Kieker, președintele Biroului de Turism și Congrese și al organizației de promovare Visit Berlin, în timpul unei conferințe susținută la București. Cu o populație de 3,5 milioane de locuitori, orașul a devenit destinația numărul 1 a Germaniei pe segmentul industriei de congrese și conferințe. În 2012 el a găzduit 123.900 de manifestări care au atras 10,5 milioane de participanți. Placa turnantă o reprezintă International Congress Centre – ICC Berlin, cel mai mare complex de acest gen din Europa. După finalizarea unui program de investiții el își va dubla suprafața expozițională la sfârșitul acestui an. Astfel, în 2014 complexul va figura în primele 5 destinații internaționale pentru turismul de conferințe și expoziții.

Aceste performanțe sunt susținute de o infrastructură turistică extrem de generoasă. Orașul deține 3 site-uri ce fac parte din Patromoniul mondial UNESCO. 180 de muzee și clădiri memoriale care reflectă 775 de istorie urbană. Vizitatorii au la dispoziție circa 780 de hoteluri și alte unități de cazare, cu o capacitate de circa 138.000 de paturi. Ei se pot delecta în 11.234 de restaurante, shack-uri și cafenele la care se adaugă 2.318 baruri, pub-uri și cluburi. 12 dintre ele sunt clasificate cu 16 stele Michelin. Sunt doar câteva argumente care explică de ce Berlinul este foarte căutat și de către gurmanzi – a mai arătat Kieker.
M. CONSTANTINESCU


MAURITIUS este un magnet pentru ROMÂNI
 
Scăldată de ape albastre și turcoaz Insula Mauritius din Oceanul Indian atrage anual circa un milion de turiști străini. Este o performanță deosebită în condițiile în care ea are numai 1,2 milioane de locuitori. Vizitatorii europeni – în top 4 figurează cei din Marea Britanie, Franța, Germania și Italia -, lasă anual aici circa 1 miliard de euro în contul vacanțelor de vis. Dacă în 2011 numărul românilor care au ajuns aici a fost de 1.055, anul trecut pe insulă au ceva mai puțini – 962 de călători. ”Prognozele pentru acest an sunt mult mai optimiste. Ne dorim cât mai mulți turiști din țara dumneavoastră pentru că sunt deosebiți, instruiți și deschiși să aprecieze tradițiile și serviciile cu care îi întâmpinăm” – a precizat în cadrul unei prezentări făcute la București, domnul Vijaye Haulder, Deputy Director al Mauritius Tourism Promotion Authority. El a fost însoțit de reprezentanți ai unor companii hoteliere, travel agenți și organizatori de evenimente tematice care au vorbit despre o parte dintre ofertele ce individualizează această destinație. Zahir Moossa, reprezentantul Luxe Voyage, a subliniat că Mauritius ”este un loc ideal pentru relaxare, iar o vacanță petrecută aici rămâne o experiență memorabilă. Nu întâmplător Mauritius este cunoscută și ca o destinație ideală pentru petrecerea lunii de miere”.
De asemenea Peter Schmidt, directorul de vânzări și marketing a companiei Sun Resorts Ltd, a prezentat facilitățile hoteliere apreciind că serviciile oferite în hotelurile de pe insulă se exprimă printr-un lux accesibil.

Principalele agenții care vând destinația pe piața românească sunt Paralela 45, Prestige Tours si Dertour. Ele au organizat anul acesta primul zbor charter direct din România spre această destinație în perioada sărbătorilor de iarnă.

DOINA & MARIAN CONSTANTINESCU


About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 114, Tendinte and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mauritus este un magnet pentru ROMÂNI, TENDINTE nr.114

  1. Daiavedra says:

    Mauritius este un paradis exotic, renumită pentru plajele ei cu nisip alb și apele turcoaz, pentru piscurile montane și vegetația luxuriantă, pentru recifurile de corali, lacurile vulcanice și clima blândă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*