La un ceai cu PETRU FRĂSILĂ, EVENIMENTE nr. 101

9 pentru RĂMÂNIA MAGICĂ

Publicaţiile „Piaţa de artă” şi „TopBusiness”, susţin la Bruxelles un eveniment care se va încheia la jumătatea lunii septembrie – Expoziţia „9 pentru România Magică”. Ea reuneşte artiştii plastici autohtoni Vasile Anghelache, Petrică Bădilă, Marian Condruz, Anton Raţiu, Adina Romanescu, Doru Rotaru, Vasile Sarcă, Valeriu Şuşnea şi Constantin Tofan. Iniţiatorul manifestării – Constantin Dumitru -, ne-a declarat că „acesta reprezintă o oportunitate de recalibrare a imaginii artistice a ţării noastre dar şi a promovării unor vinuri româneşti de la casele Vinarte şi Isărescu. Vizitatorii internaţionali au ocazia să testeze o altă imagine turistică susţinută şi de Clubul Presei de Turism – FIJET România, în calitate de partener media. Avem o bună oportunitate de a ne face cunoscuţi prin valorile magice pe care le deţinem ori le creem”.

ALEX BARBU
………………………………………………………………………….

HALLSTATT a venit la HERCULANE

După cum se vede austriecii au memorie bună în ceea ce priveşte istoria. Dovadă şi vizita făcută în staţiunea Băile Herculane făcută de către o delegaţie din această ţară. Scopul? Dezvoltarea un proiect de parteneriat cu staţiunea Hallstatt. Grupul a răspuns invitaţiei oficiale a primarului staţiunii, Nicuşor Vasilescu. Delegaţia – alcătuită din Alexander Scheutz, primarul oraşului Hallstatt, reprezentant şi al regiunii austriece Inneres Salzkammergut, Walter Reiter, Barbara Salaun şi Andrea Major (L&R Social Research), respectiv Bernd Paulowitz (consultant Patrimoniul Mondial) -, s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii administrative, economice, de turism şi ai PNUD. După ce au vizitat Centrul istoric al oraşului, o parte din Parcul naţional Domogled Valea Cernei şi hotelul Internaţional au fost abordate subiecte de interes comun. Printre acestea se numără provocările ridicate de restaurarea unor monumente şi dezvoltarea unui sit istoric cu un profil distinct. „Prin acest parteneriat urmărim consolidarea unei colaborări turistice durabile pe segmentul managementului siturilor istorice şi al formării profesionale” – ne-a declarat primarul Nicuşor Vasilescu.
Zona Inneres Salzkammergut face parte din Patrimoniul UNESCO şi este regiune turistică pilot din anul 2008.

DORIN BĂLTEANU
………………………………………………………………………….

IAŞI: „La un ceai cu PETRU FRĂSILĂ”

Producătorul TV Petru Frăsilă a invitat staff-ul revistei noastre şi conducerea Clubului Presei de Turism – FIJET România la emisiunea marcă a Prima TV Iaşi şi TLM. Îm prima parte a dezbaterii “La un ceai cu Petru Frăsilă” dialogul s-a concentrat pe promovarea turistică a României dar şi asupra condiţiei din ce în ce mai ingrate a jurnalistului de turism. Doina Constantinescu, directorul publicaţiei Traveller Magazin, a spus că “după 15 ani de presă de travel şi peste 360 de ediţii, avem un tablou al eşecurilor în promovarea turistică naţională. Una dintre explicaţii – promovarea şi publicitarea destinaţiei a fost făcută doar pe plan extern, neglijându-se consumatorul intern. La rândul său Marian Constantinescu, redactorul şef al revistei a arătat că deşi există fonduri europene consistente de promovare regională, programele instituţiilor care le-au accesat nu au fost promovate şi sub formă de print, lucru care a afectat publicaţiile de turism. Victor Rădulescu, preşedintele FIJET România, a sublinait că asociaţia pe care o conduce a derulat proiecte care au condus şi la acordarea, în urmă cu doi ani, a 3 Golden Apple, pentru destinaţii şi companii de top din România.

ION BADEA
………………………………………………………………………….

O NOUĂ EDIŢIE A PAGITUR

Pagini Aurii a lansat la Mamaia, o nouă ediţie a ghidulului naţional de călătorii PagiTur. Editat în format atractiv, policromie, el sitetizează informaţii şi servicii turistice la nivel naţional despre: hoteluri, restaurante, pensiuni, închirieri auto, saloane de înfrumuseţare, saloane, policlinici, servicii de asistenţă sanitară etc. PagiTur ajută turiştii să se orienteze şi prin hărţiile detaliate ale judeţelor (însoţite de repere turistice); municipiilor şi ale zonelor turistice. Ghidul se distribuie gratuit.
…………………………………………………………………………..

PELEŞUL DIN CE ÎN CE MAI CĂUTAT

În primul semestru al acestui an Muzeul Naţional Peleş din Sinaia a fost vizitat de 107.283 de turişti. Cifra consemnează o creştere cu peste 24.300 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Castelul Peleş a primit 89.776 persoane, în timp ce frecventarea Castelului Pelişor a înregistrat o scădere uşoară a vizitatorilor, de la 17.570 la 17.507.
………………………………………………………………………….

PENALITĂŢI, INFORMAŢII ŞI TELVERDE

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a primit în acest an, numeroase reclamaţii privind servicii de transport sau cazare neonorate. Pentru soluţionarea sesizărilor inspectorii au verificat şi identificat 177 de agenţii de turism cu nereguli, care au fost sancţionate, după caz, cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare. Pentru siguranţa turiştilor şi informare publică MDRT actualizează permanent lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţa retrasă de pe teritoriul României la adresa www.mdrt.ro/turism/unitati-clasificate. Din această listă reiese însă că într-o proporţie de peste 90%, licenţele au fost retrase ori suspendate cu ocazia desfiinţării ori schimbării unor puncte de lucru ale agenţiilor de turism. Şi nu datorită unor servicii proaste ori neprestate către consumatori. Tot pe site-ul MDRT pot fi consultate unităţile de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat. Cea din urmă este din păcate incompletă – ne semnalează Asociaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România (ANGR). MDRT recomandă în continuare turiştilor să apeleze, în cazul în care constată nereguli în privinţa serviciilor primite, linia telefonică gratuită TelVerde 0800.868.282 (http://mdrt.ro/telverde)
…………………………………………………………………………..

FILM, ISTORIE ŞI AMINTIRI

La jumătatea acestei luni (între 10 şi 19 august) Cetatea Râşnov a găzduit ce-a de-a IV-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Publicul a a asistat la un veritabil maraton tematic care a inclus peste 40 de producţii şi 80 de ore de proiecţii derulate atât în Cetate cât şi în Cinematograful local. Organizat de către Consiliul local în parteneriat internaţional cu European Institute of Cultural Routes şi cu Asociaţia Mioritics, evenimentul a inclus în selecţia sa teme importante ca: Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, Insula Ada Kaleh, Sfârşitul lumii şi Transilvania. Momente potret au fost dedicate actorilor Toma Caragiu şi Patrick Dewaere, cineastului Cristian Nemescu şi pilotului Ayrton Senna. Accesul publicului a fost gratuit.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, InfoTravelRomania, Numarul 101, Petre Dordea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to La un ceai cu PETRU FRĂSILĂ, EVENIMENTE nr. 101

  1. Andrei says:

    salut postul Primatv,aveti o problema majora cu transmisia primatv iasi sau cel putin transmisia rurala se blocheaza imaginea foarte des cred ca antenele satelit nu le aveti montate cum trebuie,cand bate vantul postul vostru tv se incapaciteaza de cele mai multe ori la carcotasi si nu mai are rost sa ma mai uit ca nu inteleg nimic. Va multumesc pentru intelegere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*