TTR – La un ceai cu… margarete – tendinte nr. 92 noiembrie 2011

= 90

TTR – La un ceai cu… margarete Fără îndoială ediţia de toamnă (a XXVI-a) a Târgului de Turism al României – 2011, a fost bine primită de un public curios de noutăţi din travel dar şi din domenii conexe turismului. TTR a reunit peste  110 de participanti din 19 ţari.
Standurile cele mai căutate au fost cele ale Japoniei, Indiei şi Emiratelor Arabe Unite. Japonezii au dat spectacole în fiecare zi, cu ceremonia ceaiului, într-o manieră interactivă. O echipă dedicată acestui ritual tradiţional a atras şi vizitatori pe care i-a iniţiat în arta de a pregăti şi a servi ceaiul. O idee frumoasă, dublată de oferta gastronomică, care s-a bucurat de apreciere.  Indienii au impresionat cu broşurile şi suporturile de promovare ale ţării lor iar “emirii” cu noutăţile lansate de compania aviatică “Emirates”.

La un alt nivel, în cadrul galei ANTREC, s-a vorbit tot despre natură. “Margareta de Aur 2011”, e un trofeu care a răsplătit efortul unor membrii din cea mai consecventă asociaţie din turismul românesc. Marele premiu al turismului rural a revenit pensiunii Domnescu, din Sălişte (Sibiu).  Secţiunile au avut următorii câştigători: “Tradiţie locală” –“Case cu stil” (marele premiu Pensiunea “Căsuţa Bunicii” din Bran – Braşov) , “Gastronomie” (Pensiunea”Sub Piatră”-Sălciua – Alba), “Agrement” (Pensiunea”Carol”-Oglinzi – Neamţ), şi, în premieră, Marele premiu pentru organizare de evenimente – (“Casa Matei” din Berca -Buzău) pentru organizarea Festivalului Cărnaţilor de Pleşcoi. Atmosfera a fost întreţinută de Ansamblul “Ciuleandra” şi tineri în costume populare din Pogoanele (Buzău) şi de Maria Gligor, ce a interpretat la tulnic fragmente muzicale din Apuseni. Alte două evenimente de top au fost reprezentate de două lansări de carte. Prima –  “Brandul Ospitalităţii” – a făcut intrarea lui Cristian Cărămidă, în lumea turistică. El a fost sprijinit de Travel Bank şi Romexpo. Printre parteneri s-a numărat şi revista noastră. O provocare, aşa a descris a patra carte a autorului, prestigiosul editor Constantin Dumitru. Este primul demers de acest gen în  domeniul brandingului din industria ospitalităţii. Cea de-a doua carte – a fost volumul 2 al scriitorului Dorin Bălteanu din ciclul “Herculane – Arc peste timp”. Noua abordare istorică este susţinut de o călătorie jurnalistică, alături de personaje ce au dat strălucire acestei staţiuni, aflată în faţa unei renaşteri investiţionale. Invitatul de onoare, Constantin Bălăceanu Stolnici, a relatat  momente captivante din documentarea autorului. Voi mai aminti şi de două conferinţe care au încercat să repoziţioneze priorităţi naţionale şi locale. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a susţinut prin vocea liderului său Mohammad Murad, necesitatea coagulării mişcării patronale din ţara noastră. El a arătat că, printre altele FPTR se va implica în atragerea unor bugete de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru programe speciale derulate în domeniul pregătirii resurselor umane. A doua reuniune a adus în prim plan demersurilor oficialităţilor din judeţul Dâmboviţa de a-şi crea, pe baza unui program Regio, o nouă identitate turistică, distinctă de cea a judeţului Prahova.

La capitolul oferte comerciale, locul de pelerinaj turistic l-a reprezentat standul agenţiei Christian Tour care a lansat super-oferte de luat în consideraţie. Promovată sub denumirea “Fast-minute”, ele au atras cumpărători interesaţi să-şi plătească acum vacanţa, cu un preţ cu până la 40% mai mic, pentru sezonul de vară de anul viitor. Numai cine a fost acolo a fost un câştigător!Traveller Magazin a fost unul dintre partenerii media ai manifestării.

D. CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 92, Tendinte and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*