RESTAURATIE NR.90 (SEPTEMBRIE 2011)

= 367

LA MOŞIE va lansa… CHIABURUL

Până la începutul anului viitor va începe producţia unei noi mărci de băutură spirtoasă. Ea va fi lansată de către firma SC Andany Trading SRL,care activează în vecinătatea comunei giurgiuvene Adunaţii Copăceni şi are la bază un proiect pus la punct în ferma “La Moşie”. Gama de rachiuri din fructe va fi promovată pe piaţă sub brandul “Chiaburul” şi valorifică un procent din producţia fermei, parte din grupul de afaceri Romstrade-Blue Air. “În acest an am iniţiat două proiecte cheie cu potenţial de business în România.

Pe de o parte, cu noul brand “Chiaburul” intenţionăm să câştigăm teren pe această piaţă, bazându-ne pe reţete tradiţionale şi folosind fructe de o calitate excelentă. De asemenea, printr-un parteneriat cu oraşul italian Niscemidin am introdus în culturile noastre şi anghinarea. Această legumă va fi exportată către Italia, deschizând astfel producţia noastră şi spre piaţa internaţională” – a subliniat Gheorghe Răcaru, directorul de Strategie şi Dezvoltare al grupului.

Ferma pomicolă “La moşie” este un brand 100% românesc şi dezvoltă producţii în sistem superintensiv pe aproape 100 de hectare. Aici se cultivă meri, peri, cireşi, piersici, pruni, gutui, vişine dar şi zmeură ori coacăze, viţă de vie, nuci etc. Plantele aromatice, sunt un segment în plină dezvoltare care ţinteşte zona de gastronomie şi restaurante. “Intenţionăm să creem în acest scop parteneriate cu micii producători locali” – a mai subliniat Răcaru.

C. MARIAN


Trofeul “Balada Nej” a plecat în Olanda
Deşi a ajuns la a V-a ediţie Trofeul Balada Nej, patronat de Fundaţia ing. Nicolae Nejloveanu, Asociaţia ASPROGAST România şi SC CIT SA, nu a atras prea multe echipe şi tineri îndrăgostiţi de arta culinară. Poate că de vină a fost sgârcenia organizatorilor şi slaba mediatizare. Aşa se întâmplă când te scumpeşti la tărâţe şi crezi că un eveniment e prea cunoscut pentru a mai investi în publicitatea profesională.

Cu toate acestea ediţia şi-a păstrat nivelul de calitate. În perioada 8-10 septembrie la Constanţa competitorii prezenţi au fost atraşi de Trofeu şi de premiul de 1.000 de euro, oferit de organizatori. Astfel, la secţiunea dedicată echipelor s-au înscris echipa olimpică de juniori a Olandei, o echipă de seniori a României şi o alta de juniori – Balada. Pentru secţiunea competitori individuali s-au înscris opt bucătari.

După două zile de lucru intens sub ochii exigenţi ai juriului (Gabriela Berechet, Wynand Vogel şi Niculae Nejloveanu), trofeul a fost adjudecat de Echipa din Ţara Lalelelor (Simon Groeneveld, Roy Eijkelkamp, Robin Hoedjes, Geoffrey van Melick—conduşi de Waldrik Kremer), care au impresiont cu preparatele: fantezie de peşte cu garnitură marinată şi vinegretă de tomate; pui românesc cu risotto, ardei gras şi sos glace; pateuri olandeze cu portocală şi ciocolată. Şi seniorii din echipa României clasaţi pe locul 2 (Marian Cucu, Constantin Savu, Antonel Bălan) au avut un meniu la fel de interesant. În fine, Echipa Balada (Valentin Mariniuc, Marius Bodoi, George Ciubuc, Ionuţ Ichim) a mers pe o variantă semi-clasică. Cei patru juniori s-au clasat pe locul trei.

La individual Antonel Bălan, şi-a adjudecat două medalii de aur şi una de argint, fiind tare în preparate din peşte. Valentin Mariniuc a luat argint şi bronz. George Ciubuc, două medalii de bronz. Dublu medaliat (aur şi bronz)a fost şi Marius Bodoi; Ionuţ Ichim (aur); Adrian Neguţu (argint), iar la secţiunea sculptură ambii concurenţi – George Manea şi Valentin Gheoca au primit distincţii speciale.

Despre Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
Acest articol a fost publicat în Numarul 90, Restauratie și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*