Stârmina intră în… circuit, VIN SI STIL nr 174

Din circa 175 de crame active din România circa 100 fac și turism viticol. Conform evaluatorilor de la CrameRomania.ro, numărul acestora va crește rapid în următorii ani cu oferte dintre cele mai variate. Explorarea zonelor cu viță de vie, degustările de vin, experiențe culinare tradiționale, alături de activități sportive, culturale și spa&welness reprezintă o alternativă viabilă pentru o vacanță. De accea producătorii au început să se concentreze pe crearea unor capacități de cazare și restaurant pentru a putea pune la dispoziție pachete turistice complexe.

La Stârmina, Turnu Severin (județul Mehedinți), Vinarte deține o podgorie de 190 de hectare. Această cramă are o capacitate de producție de 1,5 milioane de litri, aici producându-se printre altele: Prince Mircea, Sirena Dunării, Cuvee d`excellence, Nedeea etc. Crama va fi integrată în circuitul agro-turistic cu facilități de cazare și restaurant ce vor include 25 de camere duble.Tim Brockman, noul proprietar al Vinarte, a anunțat derularea unor investiții în acest scop de aproape 500.000 de euro.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 174, Vin si stil and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*