AFRICA și-a adus diamantele la BUCUREȘTI, MAPAMOND 1 nr.168

= 130

Ce caută majoritatea călătorilor în Africa și în special Africa de Sud? Cu siguranță diamante care dau strălucire și valoare milioanelor de bijuterii de pe mapamond. continentul deține însă și altfel de diamante, cele turistice, parte din ele prezentate în cadrul Road Show-ului găzduit la București de Athenee Palace – Hilton.

”Spotlight on Africa & Indian Ocean Islands”, patronat de Ambasada Africii de Sud în țara noastră, a avut ca scop facilitarea schimbului de informații și idei menite să stea la baza creării și promovării unor pachete turistice cu specific african. De ce trebuie să vizitați Africa de Sud? Un răspuns concentrat a oferit ES Mbalula Jabu, ambasadorul acestei țări la București: ”pentru că suntem primitori și pașnici, avem o abundență de atracții turistice și o mare diversitate culturală. Și da, avem 8 premii Nobel pentru Pace, ceea ce spune mult despre felul nostru de a fi. Nelson Mandela este modelul nostru. Suntem deschiși către touroperatorii și ne promovăm ca ”O lume într-o singură țară”, datorită diversității etnice, culturale, istorice. Suntem ”Națiunea curcubeu” și vă putem oferi experiențe turistice fără a face rabat la calitate, varietate, atmosferă locală. Mulțumim în acest context touroperatorilor români ca – Eximtur, Dal Travel, Paralela 45, Interra Travel, Carpatia Tour care trimit turiști în țara noastră.

Consistența evenimentului a fost dată și de prezența activă a Ntokozo Langa, reprezentata South African Tourism, agenția națională responsabilă cu promovarea și marketarea turismului sud-african, pe plan național și internațional. Din dialogul purtat am reținut că principala atracție a Africii sunt oamenii. Circa 54 de milioane de sud-africani își doresc să fie gazde ale turiștilor lumii, să ofere experiențe și servicii de neuitat. Ele devin memorabile și datorită unor comori naturale și culturale unice, formate din: 8 sit-uri ce fac parte din Patrimoniul UNESCO , 21 de parcuri naționale (cu 6.000 de paturi grupate în campinguri și parcuri de caravane), 25 de arii marine conservate, peste 1330 de rezervații naturale și peste 40 de plaje certificate internațional Blue Flag.

Peter Pilliard a promovat, la rândul său, atracțiile Tanzaniei. Director al Agenției Ang’ata Camps & Safaris el ne-a prezentat atracțiile fabuloase ale Parcurile Naționale Serengeti și Ngoron Goro, Drumul Migrației,de circa 2000 de kilometri, pe care se deplasează în lunile iunie-august, peste 1.500.000 de animale sălbatice printre care gazele Thompson, zebre etc. Această migrație, ce se desfășoară de mai bine de un milion de ani, este cel mai mare spectacol natural ”mobil” al lumii. Peter nu a uitat să ne prezinte cu mare pasiune și dedicație experiențele din Rezervația Mara Masai, el însuși fiind un masai.

Caroline Malinda, a susținut la rândul său, raliul comunicării turistice din Africa. Unul dintre liderii firmei Silverbird Travel Plus Kenia ea a subliniat atractivitatea pachetelor de safari, turism cultural, dar și cele ce se adresează mediului de afaceri corporate – conferințe, reuniuni de afaceri, manifestări tematice etc. Ofertele de cazare se încadrează în standardele cuprinse între 3 și 5 stele, all inclusive și cuprind mai multe seturi de informații pentru cei mai puțin familiarizați cu turismul african. Și Zanzibar a venit cu oferte comercializate de către Galery Tours & Safari Ltd. Turiștii români sunt o prezență dorită pe această piață mai ales că de cel puțin doi ani sunt atrași de insolita insulă aflată între Africa și India. Am mai selectat pentru dumneavoastră alte ”diamante turistice” ca faimosul Victoria Falls Hotel sau Legend Lodges Hotel & Resorts, reprezentate de Travel Advance, în același timp și unul din organizatori. Franchețea în comunicare, impactul vizual, contactele ospitaliere arată un interes real pentru piața românească a călătoriilor ce deține un potențial puțin valorificat, la fel ca și Africa turistică.

DOINA & MARIAN CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Mapamond, Numarul 168 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*