CHRISTIAN TOUR: Vânzările Early Booking au crescut cu peste 50%, TRAVEL nr.155

Din ce în ce mai mulți turiști români preferă să-și cumpere din timp concediul pentru a putea beneficia de Early Booking. În sezonul rece, reducerile au ajuns chiar și până la 50% pentru unele destinații.

Potrivit unui studiu efectuat de Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, numărul sejururilor pentru vara 2017, achiziționate încă de la începutul lunii noiembrie, a crescut în medie cu 55%. Cea mai spectaculoasă creștere, de până la 75%, se înregistrează pentru stațiunile de pe litoralul turcesc (Antalya, dar și Coasta Egee). Turcia se află și în topul destinaţiilor cu cele mai mari discounturi pentru pachetele achiziționate până la jumătatea lunii decembrie. Favorită a publicului român și în 2017 rămâne Grecia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rezervările pentru insulele Zakynthos sau Santorini au crescut cu 45%, respectiv 43%, pe fondul unor prețuri mai mici cu până la 50%, prin programele Early Booking. De aceleași discounturi se bucură și pachetele în Corfu, Thassos, Halkidiki și Lefkada, dar și litoralul bulgăresc al Mării Negre. Au beneficiat de reduceri de 30-40% și cei care au achiziționat vacanțe în Kusadasi, Creta, Rhodos și Santorini, dar și pe litoralul românesc.

Interesul turiștilor pentru Santorini a crescut cu 45%, pentru Zakynthos cu 43%, pentru Mallorca cu 38% , iar pentru litoralul românesc cu 35%. Marius Pandel, CEO Christian Tour apreciază că „Interesul crescut pentru pachetele Early Booking se explică și prin faptul că turiștii își doresc să aleagă hoteluri de rang superior și știu că acestea, de obicei, devin sold out cu mult timp înainte de plecare”.

CÂMPINA: Țară, țară vrem incoming !

Exportul turistic nu stă deloc pe roze. Din cele circa 2600 de agenții de turism care ar activa legal în România cam 50 sunt specializate sau sunt tangente cu acest segment. Chiar și în aceste condiții ostile mediului de afaceri din zona turistică numărul turiștilor străini a cunoscut o creștere în ultimii ani. Potențialul este foarte mare.

Aprecierile au fost lansate la a 4-a ediție a Forumului de incoming, care s-a desfășurat în sala de evenimente a societății industriale a Confind Câmpina, proprietate a omului de afaceri Ioan Simion. Locul a constituit o veritabilă premieră pusă la punct de către organizator – InfoTravelRomania.ro, portal de turism condus și administrat de Petre Dordea, în parteneriat cu Centrul Medical Sanconfind, o investiție care se recomandă în lumea turistică prin servicii profesioniste.

Cum era de așteptat turismul medical și de sănătate a fost recomandat pentru creșterea atractivității unor destinații. Argumentele au fost ilustrate de către Ioana Sultani, coordonatorul Departamentului de turism al Sanconfind, Centru care în viitorul apropiat va opera și un hotel de top; de Răzvan Nacea (Agenția Seytour), cu o proiecție a turismului medical din perspectiva rezultatelor obținute până în prezent; de Ioana Marian, fondatoarea platformei de wellness desprespa.ro; respectiv de Herman Rosner – Directorul International Tourism & Trade, care a avut o pledoarie despre brandul ”COVASNA – 1000 de izvoare de sănătate”, cu referințe atractive la mofetele din zonă, supranumite și ”viagra românească”. Alte expuneri au fost susținute de Florina Ioanid (CEO Equestrian Adventures), despre turismul ecvestru; Valentina Saygo (Ask for Tax Free), despre modalitățile de recuperare a taxelor pe cumpărăturile făcute în România de către turiștii non-europeni; Călin Ile – (Președintele FIHR), despre importanța organizării unei agende de evenimente anuale; Dan Anghelescu (BookingBucharest.ro) – despre marketingul de destinație dezvoltat online pentru orașul București; Toderaș Andrei (CEO Ultramarin Timisoara). despre Timișoara – Capitala Culturala 2021. Octavian Bodron – (directorul Agenției de publicitate ArtTour România), despre promovarea video integrată (outdoor/indoor) a unor obiective ori zone turistice. Moderatorii Forumului au fost Marian Constantinescu și Petre Dordea. Traveller Magazin a fost Partener Media al manifestării.

DOINA CONSTANTINESCU

DUBAI a deschis birou turistic la BUCUREȘTI

Dubai Corporation for Tourism & Commerce Marketing (DCTCM), a deschis o reprezentanță de promovare turistică la București, ca urmare a numărului mare de turiști români care au vizitat Emiratul în ultimii ani. Numai în 2015 au fost înregistrați 46.700 de vizitatori români. ”

Pentru acest an estimăm o creștere cu 20% a românilor care vor petrece vacanțele în Dubai. Astfel, după Praga și Varșovia, Bucureștiul devine a treia țară din regiune unde DTCMC este prezent” – a declarat Dana Nabeel Abdulla Kamber – Strategic Alliances Manager of DCTCM.

La rândul său Issam Abdul Rahim Kazim, Chief Executive Officer al aceleași organizații, a subliniat că anual, Dubai atrage aproximativ 16 milioane de vizitatori din întreaga lume, iar în ce privește România, se dorește ca aceasta să devină destinație de Top 3.

Dubai a fost clasificat de catre MasterCard drept al 4-lea cel mai vizitat oraș din lume, iar de sistemele Booking.com al 3-lea cel mai “rezervat” oraș, respectiv Expedia, al 7-lea din punct De vedere al numărului de rezervări. Dubai este unul dintre primele 20 cele mai sigure metropole din lume, recent primind și calificativul de cel mai cosmopolit – cu mai mult de 200 de naționalități care îl vizitează și care trăiesc aici.

M. CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 155, Travel and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*