BLUE AIR: De la Liverpool la Tel Aviv, TRANSPORTURI nr.155

În acest an Blue Air ,cea mai mare companie românească, a lansat sau pregătește mai multe noutăți importante pentru dezvoltarea și diversificarea rutelor sale. Ele au fost anunțate încă de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut când a fost lansată operarea rutei Cluj-Napoca – Birmingham cu trei frecvenţe săptămânale (în zilele de luni, miercuri şi vineri). Astfel s-a mărit numărul destinaţiilor disponibile cu plecare din Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, a şasea bază operaţională a operatorului aerian.

De asemenea la jumătatea lunii ianuarie a început operarea rutei București-Tel Aviv, cu trei frecvențe săptămânale (luni, joi și duminică). Astfel numărul destinațiilor disponibile de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni), baza operațională principală a operatorului aerian ajunge la 33 deservite direct din capitala României, din totalul de 97 de rute oferite în 2017 de către Blue Air. „Ne bucurăm enorm că putem oferi pasagerilor noștri posibilitatea de a călători direct către Tel Aviv, un oraș modern, cosmopolit și vibrant. Datorita orarului de zbor foarte potrivit, dar și a formalităților simple de călătorie, ruta se adresează atât oamenilor de afaceri, turiștilor de week-end, cât și celor care merg în pelerinaj” – a declarat cu ocazia inaugurării Gheorghe Răcaru, directorul General Blue Air.

Oficialii transportatorului au mai anunțat că în acest an vor inaugura o nouă bază aeriană pe aeroportul John Lennon din Liverpool. Aceasta va deveni a opta baza europeană a companiei românești. De asemenea din iunie se va deschide ruta Iași-Torino, cu două frecvențe săptămânale în zilele de marți și sâmbătă. (ALEX BARBU)

RECORD EUROPEAN LA PARAȘUTISM

Federaţia Aeronautică Internaţională a omologat un nou record european de paraşutism la categoria formaţii mari – lucru relativ pe cupolă – 25 de paraşutişti. Saltul de record a fost realizat la Teuge în Olanda, de o echipă internaţională din care au făcut parte şi reprezentanţii ţării noastre Sorin Enghel şi Ciprian Drobotă, componenţi ai formaţiei reprezentative de paraşutism „Blue Wings” a Aeroclubului României – ne-a informat directorul general George Rotaru.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 155, Transporturi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*