STIL – într-un costum, pantof și sticlă!, VIN si STIL nr.141-142

Poate nu v-ați întrebat dar aveți ocazia să o faceți! Cu ce se ocupă somelierii (știți, băieții ăia minune care descântă vinul prin crame și restaurante) croitorii, creatorii de pantofi, bărbierii, atunci când nu sunt scufundați până peste cap în exercitarea profesiei?
expo 247

Un răspuns l-am aflat dând curs invitației Galeriei de Stil, un magazin șic de pe strada Ernest Broșteanu din București. Evenimentul a făcut parte din seria Bespoke Gentleman și a atras mai mulți creatori de frumos util care se decantează într-un stil de viață. Gazda, Corina Tănăsescu, s-a ocupat de toate detaliile care au avut menirea să creeze confort, comunicare și atmosferă relaxantă. Seara a avut parfum italienesc asta nu numai pentru că majoritatea ”actorilor” au provenit din această țară. Antonio Montanino, urmașul a patru generații de croitori manuali, a expus și demonstrat mai multe trucuri ale tradiției napolitate. El crede că fiecare persoană are un corp unic, iar costumul creat pentru el trebuie să evidențieze frumusețea acestuia. Aici intervin artiștii. Un alt italian, Gabriel Basso, a prezentat invitaților, pantofi a căror piele a fost pictată și colorată în… vin românesc. Rezultate de excepție. Bărbierul Galeriei l-a avut ca oaspete pe Ilie Năstase, care a visat câteva minute că e ca la 20 de ani Campion la tenis și fără bani. Vremuri. Toate au fost la timpul lor ceva adevărat. Cum adevărat a fost și vinul prezentat de Alin Mihalcea (deținător a mai multor premii, manager Elite Sommelier), preparatele asezonate oferite de Tratoria Don Vito, Livada cu Vișini și Luxury Grooming.
expo 277

Dacă președintele Vitis Metamorfosis (companie italiană) din Dealu Mare, domnul Giancorrado Ulrich a arătat că vinul a fost dintotdeaua un motiv de sărbătoare al artiștilor și noi toți suntem artiști pentru că omagiem creația și stilul, Alin Mihalcea a subliniat în timpul demonstrațiilor, idei durabile, demne de însușit. Ne-a făcut o mare plăcere să-i urmărim spectacolul artistic. ”Somelierul trăiește vinul, încearcă să pătrundă în interiorul lui. Vinul este o ființă, evoluează ca și noi sau involuează, strălucește sau moare și trăiește același vis, că odată cu trecerea anilor va fi mai bun. Dar noi știm că nu se întâmplă întotdeauna așa.” O apreciere specială pentru Roze-ul 2015, răcoros și aromat ca sărutul femeii iubite în gara unei dimineți. Ei, la poezie avem și noi… Stil!
expo 188

expo 179

MARIAN CONSTANTINESCU
Foto: VASILE COSTRUȘ

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 141-142, Vin si stil and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*