TRAVELLER MAGAZIN Revista industriei ospitalitatii din Romania coperta revista aboneaza-te acum! la revista Traveller Magazin Revista turism Traveller Magazin destinatii externe  
   
 
Sunteti aici: Home - Restauratie

RESTAURATIE NR.129 - 129
citeste aici cateva articole din ultimul numar + fotografii


MAÎTRE D'HOTEL - Ediția a XII-a
Marele Premiu a revenit lui Alin Smole

Trofeul "Marian Bugan" (ce poartă numele fondatorului primei școli superioară de învățământ turistic privat din România, după 1990), a fost adjudecat, după o finală disputată, de către Alin Smole din București. El a fost secondat la cea de-a XII-a ediție a Concursului Național Maître D'Hotel -2013, desfășurat la Comitetul Olimpic Român din Complexul Izvorani, de alți trei tineri preocupați de o carieră profesională.

Locul 1 a revenit lui Valentin Zaharia, urmat pe 2 de Lucian Tripon, și de Marian Bogdan, pe locul 3. În acest an organizatorul - Asociația Națională Maître D’hotel (ANMH) a decernat, împreună cu revista Traveller Magazin (care a fost unul dintre Partenerii Media ai evenimentului), lui Cristian Șuteu, Mențiunea specială ”Paul Soare”, în amintirea profesorului care a pregătit generații de tineri ce s-au afirmat în domeniul restaurației.

În juriu am remarcat specialiști și personalități de referință ale domeniului - de la profesorii Constantin Florea, Cornelia Toma, până la specialiști ca Florin Voica, Sergiu Nedelea, Daniel Zottu, Bogdan Dumitrescu etc.

Concurenții au avut de susținut două probe practice, devenite tradiționale. Prepararea și servirea biftecului tartar (mușchi de vacă tocat cu satârul și servit crud) a dat mult de lucru finaliștilor. Cea de-a două probă - Clătite flambate -, a fost mult mai spectaculoasă și a creat mai multă tensiune în rândul participanților. ”Apreciez modul în care s-au prezentat concurenții. Finaliștii au trecut prin mari emoții iar punctajul a fost strâns.

Mă bucură că toți participanții sunt tineri și că proprietarii hotelurilor și restaurantelor de unde provin își doresc oameni bine pregătiți în domeniul Maître D. Un Concurs național este cu totul altceva decât servitul într-un restaurant. El creează emoții, ambiții și clipe memorabile în carieră. Mulțumim sponsorilor și gazdelor noastre de la restaurantul Comitetului Olimpic Român” - a subliniat Niculae Pupăză, președintele ANMH.

MARIAN CONSTANTINESCU