TRAVELLER MAGAZIN Revista industriei ospitalitatii din Romania coperta revista aboneaza-te acum! la revista Traveller Magazin Revista turism Traveller Magazin destinatii externe  
   
 
Sunteti aici: Home - Gastronomie

GASTRONOMIE NR.131
citeste aici cateva articole din ultimul numar + fotografii

NORVEGIA a câștigat BOCUSE d'OR

Marele premiu și medalia de aur ale uneia dintre cele mai importante competiții de gastronomie din lume - Bocuse d'Or 2015 - au fost adjudecate de către echipa Norvegiei (alcătuită din Ørjan Johannessen, respectiv Jimmy Øien) , cu un total de 1662 de puncte. Ea a fost urmată de cele ale Statelor Unite (Philip Tessier și Skylar Stover), medalia de argint, cu 1653 de puncte, respectiv Suedia (Tommy Myllymaki și Albin Edberg), medalia de bronz, cu 1610 puncte. A XV-ea ediție a concursului, care poartă numele unei legende vii a artei culinare mondiale, a fost găzduită de orașul francez Lyon.

După încheierea festivității de premiere Florent Suplisson, directorul Bocuse d'Or a făcut următoarele aprecieri: "Este a cincea victorie a Norvegiei. Au venit foarte aproape de Franța, care deține recordul palmaresului. Avem în față un eveniment cu un podium interesant, pe care se află două țări scandinave, cu chefi de nivel foarte-foarte înalt. Partea foarte bună a palmaresului anului acesta este faptul că SUA au urcat pe podium pentru prima dată, direct pe locul al doilea. Este o țară extrem de importantă, a cărei identitate culinară continuă să se afirme. Asta arată că Bocuse d'Or există pentru a pune în lumină toate țările ale căror culturi culinare lucrează în progres”.

La actuala ediție au participat 24 de candidați. Juriul a fost condus de Thibaut Ruggeri, câștigătorul Bocuse d'Or 2013.

ION BADEA