Banii incep sa se invarteasca, INDUSTRIE HOTELIERA nr.178

= 1062

Investitorii români încep să se vadă și să se audă din ce în ce mai bine. Alături de sportivi – Adrian Ilie, Gheorghe Hagi, Simona Halep și Gică Popescu sunt doar câteva exemple-, apar și artiști, medici ori scriitori. La Poiana Brașov renaște o tradiție de lux, violonistul Alexandru Tomescu e chemat de spectacolul Bucegilor, Ilie Dumitrescu trece granița turismului de conferințe în timp ce Accor se duce strategic lângă Dunărea albastră.

TELEFERIC STA BINE IN ELITA

Teleferic Grand Hotel din Poiana Brașov, a ocupat pentru a treia oară prima poziție în topul celor mai bune hoteluri din România: Romania’s Leading Hotel 2023 – World Travel Awards. El a fost nominalizat și în Top 7 cele mai bune hoteluri din Europa: Europe’s Leading Hotel 2023 – World Travel Awards, clasament întocmit de cel mai prestigios organizator de evenimente turistice World Travel Awards (WTA). În 2023 WTA a marcat 30 de ani de existență în care s-a impus ca marcă distinctivă a excelenței în  domeniu. Ceremonia decernării premiilor pentru Europa s-a desfășurat în orașul Batumi (Georgia).

La mai bine de 8 ani de la redeschidere, oaspeții și echipa Teleferic Grand Hotel au reușit să readucă hotelului gloria de altădată. Azi el oferă condiții ideale de relaxare și confort, un timp de viață la nivel superior (centru SPA, restaurante cu meniuri rafinate, săli de conferințe, căsuță rustică în mijlocul naturii, locuri de joacă pentru copii și multe alte surprize.

Renovarea vechii clădiri a început la finele lui 2012, iar construcţia propriu-zisă, în vara anului 2013. Modernizarea a fost gândită astfel încât să ofere tot confortul exprimat printr-o arhitectură montană armonioasă. Mobilierul elegant, decorațiunile și lambriul din lemn vechi de peste 80 de ani, folosit la placarea pereţilor se îmbină de asemenea confortabil cu priveliştea montană oferită de Poiana Brașov.

Istoria hotelului începe după 1970. Poziţionat la baza pârtiei principale, hotelul denumit „Teleferic“ s-a dezvoltat rapid, ajutat fiind de priveliştea minunată, ușurinţa accesului la pârtii iarna sau la trasee montane vara. Complexul a fost până în 1992 unul dintre hotelurile preferate ale turiştilor români sau străini. Apoi, începând din 1992 a rămas închis timp de 20 de ani. Datorită viziunii și pasiunii unui investitor local „Telefericul“, a renăscut cunoscînd schimbări radicale, devenind un hotel cu echipamente dar și servicii de lux, ce reflectă cerințele secolului 21. O parte dintre acestea au fost testate și de către o echipă de jurnaliști ai FIJET România, aflați într-un infotrip în județul Brașov.

 

TOMESCU E IN FATA UNEI PARTITURI … TURISTICE

Ce-ar fi ca într-o bună zi să asistați la un concert de vioară la Cabana Caraiman din munții Bucegi? Chiar dacă sună cam… exotic acum chiar ar fi posibil. Sigur este că fostul proprietar, un cetățean britanic care o deținea de 16 ani, și o folosea mai mult pentru uz propriu, a vândut după ani de tatonări această cabană. Cândva emblematică în lumea amatorilor de drumeții montane aceasta a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 metri, în zona platoului Bucegilor. De pe terasă pot fi admirați versanții Caraimanului și Jepii Mici, stațiunea Bușteni, Munții Baiului, Ciucașului și în zilele senine Munții Siriu.

Inițial s-a cerut 200.000 de euro dar oferta nu a găsit cumpărători. Surpriza a venit, după mai bine de șase luni de negocieri indirecte, din partea unui artist. Nimeni altul decât renumitul violonist Alexandru Tomescu care este, puțini știu asta, membru al Clubului Alpin Român și un pasionat de drumeţii montane. Așa s-a îmbogățit turismul românesc cu un alt profil de investitor. Împreună cu familia a derulat un plan de renovare și restaurare încercând să-i redea farmecul de altădată și să o reintroducă în circuitul turistic. Noii proprietari speră ca noul aspect interior al clădirii să atragă cât mai mulți iubitori ai muntelui. Ei mai speră ca vor putea ține deschisă Cabana Caraiman, permanent sau cel puțin până în lunile octombrie-noiembrie, în funcție de condițiile meteorologice.

 

…IAR DUMITRESCU TRECE PE… APART-HOTEL

Și fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, a anunțat că se va implica într-o investiție imobiliară cu destinație de cazare hotelieră. După ce ”și-a făcut mâna” cu Centrul de conferințe Hanul cu Tei din inima Bucureștiului, el a semnat un parteneriat cu familia Simion și Loredana Apreutese, proprietarii transportatorului de mărfuri International Alexander. Proiectul pe care și-au propus să-l dezvolte are ca obiect un apart-hotel amplasat în vecinătatea  Băneasa Shopping City pe un teren de aproape 900 de metri pătrați. Clădirea  va deține două subsoluri, parter și 5 etaje pe o suprafață desfășurată de aproape 1.900 de metri pătrați, finsaje premium, o arhitectură clasică ce va încorpora 6 apartamente tip duplex, echipate, printre altele cu lifturi directe în zona de living.

 

MERCURE CREȘTE VALOAREA PORȚILOR DE FIER

După ce a fost anunțat că va intra pe piață până la sfârșitul anului 2023, investitorii au reprogramat evenimentul pentru jumătatea acestui an. Drept urmare complexul Mercure Porțile de Fier Riviera Hotel & Resort va fi operat pe malul Dunării, în Gura Văii, parte a municipiului Drobeta Turnu-Severin, ca urmare a semnării unui acord de franciză între Queens Horeca Management (firmă controlată de familia Dragic) și grupul internațional Accor care consideră această zonă a României o piața cheie în Europa de Est. Conform informațiilor disponibile în acest moment primul corp modernizat va deveni funcțional în luna iunie iar cel de-al doilea, aflat în stadiu de edificare, în 2026 – a precizat Cătălina Toma, Development Director la Accor pentru România, Bulgaria, Republica Moldova, Republica Cehă.

Capacitatea de cazare va fi de 70 de camere și suite confortabile și elegante, un restaurant, un bar și un lounge Privilege. Pentru evenimente private și de afaceri, hotelul oferi o sală de conferințe de 250 metri pătrați, două săli de consiliu mici și un foaier. De asemenea, cei care călătoresc pentru relaxare se vor putea bucura de o zonă SPA & wellness de 300 metri pătrați dar și de piscină în aer liber. Sacha Dragic investitor şi partener al proiectului consideră că sunt multe oportunități în județul Mehedinți care poate oferi experiențe valoroase, încă neexplorate, atât turiștilor din România cât și celor străini.

 

ALEX BARBU, ANGELA SIMION & ION BADEA

 

 

 

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 178 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*