Proiecte la altitudine și concepte surpriză, INDUSTRIE HOTELIERA nr. 177

= 656

Plaje cu nisip fin în buricul Bucureștiului. Cine să creadă așa ceva? Și totuși se va întâmpla. Ce se va întâmpla la Borșa cu o piscină magică? Wyndham pregătește noi învestiții și pentru țara noastră. Ramada pare să fie rețeta-brand cea mai adecvată. În fine pe locul unei clădiri, sediu de cotidian istoric, va apărea situeta unui hotel de 4 stele. Tot în buricul Bucureștiului.

Forty dezvoltă conceptul… Lagoon City

Dezvoltatorul Forty Management a finalizat selecția internațională pentru componenta hotelieră a Central District Lagoon City din București, care va include 160 de camere si 100 de apartamente în regim hotelier. Proiectul are o componentă rezidențială cu 530 de apartamente, o clădire de birouri, 6.500 metri pătrați de spații comerciale, dar și una hotelieră, cu 260 de camere, toate construite în jurul unei lagune de 20.000 metri patrați, implementată pe baza unei licențe exclusive Crystal Lagoons.

Central District Lagoon City este primul proiect din Europa Centrală și de Est cu eficiență energetică auto-susținută prin surse independente, regenerabile, și este amplasat pe un teren din nordul Bucureștiului, lângă Petrom City. Tehnologia Crystal Lagoons, patentată în 190 de țări, este unică în lume și permite dezvoltarea unor suprafețe de mari dimensiuni, acoperite cu apă  cristalină și plaje cu nisip alb, având un cost mic de întreținere. Până în acest moment s-au dezvoltat la nivel mondial peste 600 de lagune. Forty Management SA este un dezvoltator imobiliar apreciat pentru proiectele verzi de dezvoltare și regenerare urbană premium.

Opțiunea Forty Management pentru coordonarea procesului de afiliere internațională a componentei hoteliere a fost compania EST Hospitality Consulting. ”Proiectul a generat un interes major din partea participanților, unele grupuri ofertând și 2 branduri, ceea ce ne demonstrează viabilitatea unui concept  special precum Central District Lagoon City El este primul primul de acest gen din CEE care promovează și componentele de leisure și lifestyle, în oraș, ca un veritabil “resort în town”. Vom avea în București, în circa 3 ani, un nou hotel de 5 stele plus, cu toate valențele aduse de acesta” a declarat  Mircea Drăghici, CEO EST Hospitality Consulting.

 

MARAMUREȘ: Hotel la mare altitudine

Compania Albrom SRL, controlată de antreprenoarea Ramona Roman, care deține mai multe unități de cazare turistică în zonă a anunțat construirea unui complex turistic la Cota 1633 metri a orașului montan Borșa. Hotelul este amplasat în vecinătatea stației de vârf a telegondolei care deservește noua pârtie olimpică (cu o lungime de 7 kilometri ea este cea mai modernă din sud-estul Europei), în locul denumit Buza Dealului. Proiectat cu un regim de înălțime de 4 nivele, unitatea va deține un restaurant cu capacitatea de 200 de locuri și un centru SPA cu piscină interioară. Când va deveni funcțională ea va fi piscina amplasată la cea mai mare altitudine din România.

Wyndham Hotels & Resorts continuă traiectoria creșterii

Ramada Slatina

Ramada Slatina

Ramada Targu Jiu

Ramada Targu Jiu

Wyndham Hotels & Resorts, cea mai mare companie de franciză hotelieră din lume după numărul de proprietăți cu peste 8.900 de hoteluri din aproape 95 de țări, continuă să își consolideze prezența în Europa dar și pe celelalte continente printr-o rețea ce comercializează aproximativ 796.000 de camere. Unele dintre deschiderile cheie ale Wyndham au fost făcute în 2020-2022 ani dificili pentru investitorii din industria ospitalităț. Ele au inclus extinderea europeană a Ramada de către Wyndham în Madrid, Valencia, Leeds și Budapesta. Alte atracții au inclus extinderea La Quinta by Wyndham în Turcia și debutul brandului Super 8 by Wyndham în Emiratele Arabe Unite, alături de mai multe inaugurări în Germania. Marca omonimă a Wyndham în Cipru s-a poziționat prin luxosul Wyndham Nicosia. O creștere suplimentară în Europa a inclus lansarea colecției Trademark de către  Wyndham cu hoteluri elegante în centrul Bruxelles-ului, la Budapesta și Dusseldorf.

De asemenea Ramada by Wyndham și-a extins marca și în România, prin deschiderea suplimentară a două unități în Târgu Jiu și Slatina. . Hotelul Ramada Târgu Jiu (ce reprezintă o investiție de aproape 10 milioane de euro), este unul de clasă superioară și se adresează, cu cele 70 de camere super dotate, completat de o sală de conferințe și un SPA, turiștilor și oamenilor de afaceri care tranzitează Gorjul. La data când a fost inaugurat, ultimul trimestru din 2021, în România funcționau 13 hoteluri sub brandul Ramada. La rândul său hotelul Ramada din Slatina (93 de camere)) a valorificat vechea structură a hotelului Parc. Ea a fost transformată într-un spațiu elegant și intim, adecvat pentru organizarea de evenimente și întâlniri de afaceri într-un Centru modern de conferințe. Zona de restaurație este asigurată de 2 restaurante elegante, Primavera și Green cu specific internațional, barurile Centrum și Green, precum și clubul de wellness Lotus SPA & Fitness.

 

Palatul Adevărul trece pe… ospitalitate

Pe locul fostului Palat Adevărul din centrul Capitalei (clădirea proiectată de arhitectul Ștefan Ciocârlan, după modelul Palatului Figaro din Paris, a fost inaugurată în 1898), în spatele Cercului Militar Național se află in construcție un hotel de 4 stele. Aici au activat în perioada interbelică ziare româneşti importante, printre care s-au numărat Adevărul și Dimineața.  Dezvoltarea proiectului, creat de un birou de arhitectură cu experiență internațională, este făcută pe un teren cu o suprafaţă de 1.790 de metri pătrați. El prevede edificarea unei noi clădiri cu 5 etaje în care va funcționa complexul de 4 stele. Beneficiarul inverstiției este compania Fastigo, proprietate a familiei de antreprenori Paul şi Alexandra Pătuleanu.

Angela Simion, Alex Barbu și Ion Badea

 

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 177. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*