PRIA Environment 2021 are loc pe 29 octombrie

TRAVELLLER MAGAZIN, în calitate de Partener Media, vă recomandă să nu ratați conferința PRIA Environment 2021 din 29 octombrie – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai importante teme de mediu.

În cadrul acestei ediții, organizată de PRIAevents aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și dezbatem teme esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.Ca de fiecare dată, participanții vor avea ocazia să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participe la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții.Partenerii principalii ai evenimentului sunt : Berarii Romaniei, ANBR, TOMRA, ARAM, FEPRA și Green Group.

AGENDA

11.00 – 11.35Start live videoconferință

11.35 – 13.30 – Dezbatere online despre cele mai importante teme de mediu. Stadiile implementării Directivelor Europene.

Stadiul transpunerii Directivelor Europene ce privesc mediul

Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului

DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj. Care este stadiul de implementare al acestora? Este necesar să mai implementăm alte Directive?

Sistemul depozit – garanție

In prima parte a acestui an am dezbătut împreună despre SGR, iar in aceasta luna s-a aprobat OUG pentru implementarea lui.

Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garantie în România? Care sunt pasii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat?

Colectarea deșeurilor

Ce anume trebuie sa imbunătățim? In ce stadiu ne aflam pentru atingerea noilor țintelor de colectare? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?

Stadiul reciclării în România

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Ce campanii s-au derulat?Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?

Digitalizarea companiilor de mediu și transparența

De ce este importantă digitaliarea in sectorul de mediu? Ce strat-ups avem pentru digitalizarae intregului process de reciclare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării?

PNNR

PNRR – Tranziția spre o economie verde. Când se vor putea atrage fondurile? Ce companii pot beneficia?

13.30 – 14.00Q&A. Concluzii

LECTORI:

Lectorii  pe care îi avem în vedere sunt:

Barna TÁNCZOS Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group

Julia LEFERMAN Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania – Director General, Berarii Romaniei

Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Alice NICHITA Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania-Președinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare

Alin VIȘAN – Președinte, ARAM

Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA 

Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Reprezentant OIREP

Reprezentanți companii și ONG-uri

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

PRIA Environment reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania. În cadrul conferinței online PRIA Environment din 29 octombrie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz. Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați. Abordați despre subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația. Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova. Mai multe detalii pentru înscriere și agenda, va rugăm să găsiți pe www.priaevents.ro și pe https://priaevents.ro/pria-environment-29-octombrie-2021/.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*