Oare alba-neagra s-a sfârșit !?, EDITORIAL nr. 170

= 91

Cea mai neagră perioadă a promovării românești s-a încheiat. Cel puțin asta marchează comunicatul de presă de mai jos remis redacției cu puțin timp înainte de închiderea ediției. Atracțiile turistice vor fi promovate de lunile viitoare prin 20 de birouri naționale în care vor lucra, cu talent și devotament sperăm, 40 de atașați de turism. Cum să nu ne bucurăm! Guvernul a reușit să relanseze această activitate vitală pentru creșterea circulației turistice spre țara noastră. Pentru că prin ”talentul” unor miniștri ca Elena Udrea și Mircea Dobre, România a dispărut pur și simplu de pe harta promovării globale. Udrea, prost consiliată, afirma că va pune în locul ei Facebook-ul, dar Dobre a făcut-o pur și simplu fără obiect. Cineva se întreba dacă desființarea celor 18 birouri de turism în 2011, respectiv 2017, nu ar putea fi comparată cu o subminare a… economiei naționale. Nu mergem până acolo, dar cum prostia este considerată de unii produs de lux ar trebui taxată ca atare.

Cum arată această ”relansare” ? Iată mai jos o parte consistentă din Comunicat: ”Executivul a adoptat, la propunerea ministrului Turismului, Bogdan Trif, o hotărâre de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului. Noul proiect de act normativ prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc. Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism.(…) Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de atașați în turism care vor lucra în străinătate. Rolul reprezentanţelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiștilor străini către România, de a facilita și de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ține legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiștilor prin intermediul activităţilor derulate.

„Decizia fostului ministru de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității de a le gestiona în mod eficient a fost profund greșită și este reparată acum prin acest act normativ (…) Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai puteam tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Hotărârea de guvern adoptată prevede și înființarea a 5 noi reprezentanțe teritoriale  la București, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrița-Năsăud.Astfel, prin cele 17 oficii teritoriale vor fi acoperite necesitățile operaționale din toate regiunile turistice ale României.

MARIAN CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Editorial, Numarul 170 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*