SENIOR VOYAGE: cel mai mare eveniment din Romania, TRAVEL nr.162-163

= 82

Christian Tour a lansat oficial noile pachete Senior Voyage, în cadrul celui mai mare eveniment din România dedicat seniorilor (turiștilor de peste 55 de ani) pasionați de călătorii. Acesta este de altfel și cel mai amplu eveniment pe care turoperatorul l-a organizat pentru turiștii sai, membri ai clubului Senior Voyage. Peste 1800 de seniori au fost prezenți la „Serata Senior Voyage” și s-au bucurat la Berăria H din București (personalul depășit de complexitatea evenimentului), de o seară plină de surprize alături de echipa Christian Tour. Dacă Portugalia a fost noutatea sezonului 2016-2017, destinația a revenit în portofoliul Christian Tour la cererea turiștilor, românii au acum ocazia să descopere New York-ul prin programul Senior Voyage. La fel de popular este și programul Senior Voyage Egipt – Hurghada, cu tarife începând de la 295 euro/persoană, pentru care există curse charter de la București și Oradea. De un mare interes în rândul seniorilor se numără și Costa del Sol datorită menținerii tarifelor mici încă de la lansarea programului: de la 395 euro/persoană, pentru un sejur de 7 nopți cu demipensiune și transport cu avion, dar și noile programe pe Scoția și Istanbul. ”Pentru prima dată, seniorii pot călători în New York prin pachetele speciale destinate acestora. Dacă anul trecut surpriza sezonului era reintroducerea Portugaliei pe lista cu locuri de văzut, acum New York este metropola care atrage toate privirile! La fel de căutate sunt vacanțele în Egipt – Hurghada, Costa Brava, Costa del Sol sau Cipru. În ultimii 6 ani, Senior Voyage a devenit fără nicio îndoială cel mai iubit brand turistic în rândul seniorilor. Mai bine de 78.000 de turiști au ales să călătorească în destinațiile preferate, atu-ul acestui program fiind tariful accesibil. Mai mult decât atât, mare parte dintre seniori au intrat și în Clubul Senior Voyage prin care au parte de reduceri la numeroase programe dar și de discounturi la peste 50 de parteneri în țară (precum clinici medicale, stomatologice, saloane de înfrumusețare, magazine, restaurante etc), a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Lansat în 2010 conceptul Senior Voyage s-a bucurat de un succes ce a depășit așteptările turoperatorului Christian Tour. În topul preferințelor acestora cele mai bine vândute destinații au fost Spania (cu Costa del Sol), Italia (cu Sicilia, Napoli și Toscana), România, Portugalia etc. Conform vânzărilor de circuite interne pe acest segment, România este surpriza anului 2017, dar și a viitoarelor sezoane de călătorii – au afirmat specialiștii Christian Tour.

DOINA CONSTANTINESCU

Aterizează Paravion, decolează Concediu.com

Se pare că Agenția de turism Millennium Tour și-a propus în ultimii ani să creeze, să dezvolte și să vândă, firește în profit, afaceri online. După ce a fondat și a vândut brandul Paravion.ro, către Happy Tour, care din lider de piață a ”aterizat” în insolvență, specialiștii Millennium au lansat portalul  Concediu.com. El permite rezervarea de pachete turistice integrale de la mai mulți turoperatori care au oferte de vacanță în străinătate și în România.

În prima fază, site-ul a înglobat peste 3.000 de pachete turistice în peste 40 de destinații, din care 80% sunt externe. În scurt timp creatorii portalului au  semnat parteneriate cu furnizori de servicii turistice, ceea ce le-a permis să promoveze la vânzări circa 50.000 de hoteluri internaționale din 205 țări, peste 455 de circuite cu avionul și autocarul, sute de informații despre destinațiile alese.

Investiția totală a Millennium Tour se va ridica la peste 1 milion de euro, sumă ce va fi concentrată în special în dezvoltarea platformei de rezervări. Investiția inițială a proiectului a pornit de la 100.000 de euro. Creatorii conceptului au afirmat că intenționează să vândă această afacere, peste circa 5 ani, când va ajunge la o profitabilitate substanțială.

ALEX BARBU

ASK FOR TAX FREE – S-a întâmplat minunea

După demersuri ce au durat ani de zile Ask for Tax Free a reușit să deschidă, primul punct de restituire Tva pentru cetățenii non-UE, în Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Astfel, cetățenii rezidenți în afara UE își pot acum recupera pe loc, chiar inainte de a părăsi țara noastra, valoarea Tva aferentă bunurilor achiziționate din magazinele autorizate Tax Free.

„Ask for Tax Free s-a născut din dorința de a implementa conceptul Tax Free, prin promovarea noțiunii de Vat Refund la nivelul publicului larg și al magazinelor din România. Tax Free este un drept de evitare a dublei impuneri, același drept pe care îl avem și noi când călătorim în străinătate. Chiar dacă Ask for Tax Free restituie prin bancă Tva pentru cumpărătorii non-UE încă din 2013, deschiderea primului ghișeu de restituire tva în numerar pe cea mai importantă poartă de plecare din România este expresia unei societăți civilizate care își cunoaște și își cere drepturile. Împreună cu Compania Națională de Aeroporturi București, am adăugat Aeroportul Internațional Henri Coandă București pe harta lumii turistice” – a declarat Valentina Saygo, Managing Partner Ask For Tax Free.

Tax Free Romania este reprezentată prin societatea Ask for Tax Free, care, pe parcursul anului 2016 a restituit Tva către cetățenii non-UE de aproape 100.000 de lei. Acest lucru s-a realizat prin colaborarea cu peste 30 de branduri și lanțuri de magazine din întreaga țară. Cele mai numeroase rambursări au fost către rezidenți din Israel – 32%, China – 18%, Serbia – 17%, Liban – 11%, Moldova – 8%, SUA – 4%, Elveția –  2% și Turcia – 2%.

Cele mai inedite țări către care s-au restituit bani sunt: Argentina, Armenia, Australia, Camerun, Canada, Egipt, Emirate, Georgia, India, Japonia, Kazahstan, Kuveit, Libia, Muntenegru, Singapore, Africa de Sud, Vietnam, Saint Kitts și Nevis-Caraibe. De la deschiderea ghișeului din aeroport, 49% din restituiri au fost făcute în lei, restul în euro sau dolari. Restituirea Tva-ului către cetățenii non-UE se face doar în condițiile în care valoarea cumpărăturilor efectuate într-un magazin autorizat Tax Free, la o singura tranzacție, este de minim 175 de euro. Rambursarea Tva-ului se face cu condiția părăsirii spațiului UE în decurs de 90 de zile de la data achiziției bunurilor.

M.CONSTANTINESCU

 

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 162-163, Travel and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*