Niciodata iarna nu fu’ mai sexy!, EDITORIAL nr.131

= 39

Marian Constantinescu2013Ca să nu se sleiască, fasolea din conservele pitite prin 2005, a fost scoasă și reîncălzită. Acum, ne e servită drept delicatesă cu moț de pătrunjel proaspăt. Miroase însă de la o poștă a marfă expirată, costiță râncedă și cârnați împuțiți, pe toate holurile procuraturii, tribunalelor, în arestul poliției, în închisori. Mirosul insuporabil mai este atenuat doar de parfumul care circulă cu intermitențe pe culoarele facebook ori pe bulevardele social media. Manipularea nu există, ea se fabrică. Și fabrica produce în fiecare zi.

Niciodată iarna nu fu’ mai sexi pentru că niciodată în ultimii 25 de ani nu s-a vorbit despre turism atât de mult, de frecvent, încât cuvintele dau pe din afara ecranelor TV. Parcă ar fi crescut turismul românesc cu 10.000 la sută. Gogoși pentru fraieri. Dincolo de zăbrele de sticlă se țipă la tine, se freacă nasul sau mangalul – cică ar fi semne mafiote -, ești tras de urechi și ți se spune că joci deja în gașca luzerilor dacă nu ai pus și tu deoparte un comision de un milion de euro. Un mărunțiș care să-ți ajungă de un weekend.
131 Cover TRAVELLER MAGAZIN

Cum în Apuseni, Bucovina, Maramureș locurile sunt ocupate 100% aproape tot anul, trebuie să te sacrifici pentru un Dubai, Mauritius, Caraibe, Cayman, o Dominicană sau să plătești o Gală Bute, unde să vezi frunza învinețită la ochi. Rămâi prostit când vezi atât patriotism dezinteresat din partea unor foști miniștri ai turismului, care au făcut totul numai din dragoste de țară. Te doare până la lacrimi că ei sunt vânați pe… nedrept. Au ajuns să-și vândă toate bunurile pe care le-au avut ca să promoveze turismul românesc prin conturile secrete, off-shore din paradisurile fiscale. Și acum, iată cum li se mulțumește. Halal țară, halal popor, halal conducători. Nu e cinstit că se întîmplă așa tocmai acum când despre turism se vorbește non-stop, că le-au dat spumele la gură, de invidie, marilor puteri turistice.

Despre care turism??? Despre cel politic, de cumetrie, despre cel de grupuri infracționale, despre cel prin venele căruia s-au scurs fluvii cu fonduri Regio. Cu toate astea unii vor supraviețui mlaștinii manipulărilor. Vor avea șansa de a produce și vinde pachete turistice inedite. Ca de exemplu ”Turul Național al Închisorilor din România – Investește în oameni”. Desigur programul trebuie să fie finanțat de UE. Că altfel nu iese nici măcar de un hotel. Care nu e al meu, nici al vostru! Ci al urmașilor lor! Nu vă e clar?!

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Editorial, Numarul 131 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*